تکذیب یک نوشته

اطلاعیه
  • محسن رنانیمحسن رنانی

سلام دوستان

این روزها یک متن جعلی با عنوان «پشت پرده افزایش قیمت ارز و فشار اقتصادی به دولت» به نام من در شبکه‌های مجازی در گردش است. دقیقا همین متن پیشتر نیز در اواخر سال ۱۳۹۶ در شبکه‌های مجازی به گردش درآمد که همان زمان آن را تکذیب کردم.

و توضیح دادم که چاره‌ای نیست که تا زمانی که فضای مجازی بالغ شود، این کژرفتاریها را تحمل کنیم. هر فناوری جدید، در آغاز برای مدتی گرفتار سوء استفاده می‌شود اما به تدریج فرهنگ استفاده صحیح یا سازوکار نظارت بر استفاده صحیح آن کشف می‌شود.

لطفا دوستانی که آن متن جعلی به دستشان رسیده است آن را بازپخش نکنند و اگر برای کسی فرستاده اند این تکذیبیه را نیز برای همان فرد بفرستند.

تمام نوشته‌ها و مواضع من «انحصارا» از طریق تارنمای رسمی محسن رنانی یا کانال رسمی تلگرامی محسن رنانی منتشر می شود. هر نوشته‌ای که در این دو جا نیست قطعا از من نیست.

پیشنهاد می‌کنم کانال‌های خبری بزرگ، شناخته شده و معتبر فضای مجازی طی یک همکاری مسئولانه، سازوکاری برای اعتبار سنجی مطالب گردشی فضای مجازی طراحی و اجرا کنند. این یک آزمون توسعه‌‌خواهانه است که چقدر حاضریم از منافع خود به نفع منافع اجتماعی عقب نشینی کنیم، و چقدر توانایی همکاری گروهی برای حفاظت از منافع جامعه را داریم. مثلا اگر مدیران این کانال‌ها طی یک منشور اخلاقی مورد توافق، بپذیرند که هر مطلب جدی که فاقد نویسنده مشخص یا منبع مشخص است را منتشر نکنند یا اخبار را پیش از انتشار راستی آزمایی کنند یا با تاسیس یک کانال مشترک، اخبار جعلی که برای آنها ارسال می شود را در آن کانال مشترک به اطلاع عموم برسانند، شاید بخشی از این آشفتگی فضای مجازی کاسته شود. ای کاش می‌شد متخصصان فضای مجازی و مدیران نرم‌افزارهای پیام‌رسان، راهکاری پیدا کنند که کانال‌ها و صفحه‌های عمومی فضای مجازی قابلیت اعتبار سنجی پیدا کنند. مثلا کاربران بتوانند بر اساس تجربه خود از یک کانال‌ها تلگرامی یا صفحه‌ اینستاگرامی، نسبت به قابلیت اعتماد آن امتیاز بدهند و این امتیازها به تدریج که انباشته می‌شود معیاری برای سطح قابلیت اعتماد آن کانال‌ها و صفحه‌ها شود.

محسن رنانی 
۱۳ مهر ۱۳۹۹

https://renani.net/?p=824
محسن رنانی

محسن رنانی

عضو هیئت عملی دانشگاه اصفهان

کانال تلگرام

برای خروج از جستجو کلید ESC را بفشارید