کتاب «اقتصاد رفتاری» نوشته موریس آلتمن و ترجمه محسن رنانی و همکاران در سال ۱۳۹۷ توسط انتشارات آوند دانش منتشر شده است. برای تهیه اینترنتی کتاب میتوانید به پیوندهای زیر مراجعه نمایید:
معرفی کتاب اقتصاد رفتاری (بخشی از مقدمه کتاب):
اقتصاد رفتاری بهطور کلی در پی این است که مدلهای اقتصادی را (ابزارهایی که برای درک و توضیح رفتار اقتصادی بهکار میبریم) از طریق بنا نهادن آنها بر پایههای تجربی، دقیقتر و واقعگرایانهتر کند. این علم، ترکیبی تحلیلی از عوامل روانشناختی، جامعهشناختی، عصبشناختی، و نهادی ارائه میدهد و به تحلیلها وسعت و عمق میبخشد. هرچند اقتصاد رفتاری در دو دههی گذشته، رشد چشمگیری داشته است، هنوز بسیاری از اقتصاددانان متعارف، به اصطلاح اقتصاد رفتاری پوزخند میزنند. به باور آنها، اقتصاد رفتاری چیزی نیست جز مشتی حرفهای روانشناسانهی نامفهوم و عامهپسند؛ درحالی که این دیدگاه کاملاً خلاف واقع است.
اقتصاد رفتاری، برخلاف اقتصاد متعارف، در پی درک پدیدههای اقتصادی بر مبنای رفتارهای واقعی انسان است. اقتصاد رفتاری نمیگوید که انسان ضرورتاً باید به شیوهای رفتار کند که اقتصاد متعارف، آن را عقلانی میپندارد. در واقع، اغلب اوقات، انسان به شیوهای رفتار میکند که با خرد متعارف سازگار نیست.
کتاب «اقتصاد رفتاری برای دامیز» به شیوهای کاملاً نوین، مختصر و خوشایند، شما را با گسترهی وسیعی از مسائل مهم اقتصادی آشنا میکند. اقتصاد رفتاری به تمامی این مباحث میپردازد: از چرخههای کسبوکار گرفته تا حباب داراییها؛ از پسانداز تا سرمایهگذاری؛ از رفتار اخلاقی تا انصاف؛ از نحوهی شکلگیری انتخابها تا پیامدهای اقتصادی، از هیجانات تا حسابگری پرهیزکارانه در تصمیمگیری؛ از اطمینان بیشازحد تا بیاطمینانی، از پولدوستی تا اهمیت اطمینان و مقام.
در این کتاب، با نظریههای اقتصاد رفتاری آشنا خواهید شد. همچنین در مورد تفاوتهای اقتصاد رفتاری با اقتصاد متعارف مطالب بسیاری خواهید آموخت. به کشف نقاط اتصال و تداخل این دو مدل اقتصادی خواهید پرداخت. اقتصاد محدود به یکی از این دو دیدگاه نیست؛ بخش درخور توجهی ازآنچه اقتصاد متعارف بیان میکند، معتبر و مفید است. اقتصاد رفتاری صرفاً ابزارهای بیشتری را به جعبهابزار اقتصادی اضافه و به شما کمک میکند تا درک کنید چرا افراد چنین تصمیماتی میگیرند.
یادتان باشد این یک کتاب مرجع است؛ به این معنا که لازم نیست فصلها را به ترتیب از اول تا آخر بخوانید. لزومی ندارد هر آنچه را که میخوانید به ذهن بسپارید؛ بلکه میتوانید بارها و بارها برای پیداکردن اطلاعات مورد نیازتان به کتاب رجوع کنید.